Actueel Nieuws knop

Aan de slag met Dementia Care Mapping? Menske leidt je op

Dementia Care Mapping

Hoe reageer je wanneer mijnheer Janssen roept dat hij naar huis wil? Waarom schrikt een cliënte zodra ze naar het toilet wordt gebracht…? En wat zegt die agressieve reactie tijdens het aankleden eigenlijk… ?

Dementia Care Mapping (DCM) helpt om de leefwereld en de behoeften van mensen met dementie te doorgronden. Dankzij dit inzicht kan zorg worden aangepast aan de gewoonten, mogelijkheden en behoeften die mensen hebben. Op een tempo dat bij hen past. Dat voelt vertrouwd, veilig en liefdevol.

Persoonsgericht werken
De DCM-observatiemethode heeft wereldwijd de zorg aan mensen met dementie verbeterd. Dit maakt DCM tot een uitstekende basis om invulling te geven aan persoonsgericht werken. Zeker nu de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) een afgeleide van DCM (SOFI) gebruikt om de kwaliteit van leven van cliënten centraal te stellen in haar toezicht.

Menske & DCM
Ook aan de slag met DCM? Menske is licentiehouder voor DCM in Nederland. Als zorgprofessional kun je bij ons terecht voor een opleiding tot mapper (observant) of coördinator DCM. Voor beginners en gevorderden: we bieden cursussen, trainingen en terugkomdagen. Schakel ons ook in voor het uitvoeren van DCM-observaties en voor adviezen over de invoering van DCM in organisaties.

  • Een divers aanbod: voor beginnende en gevorderde mappers.
  • Inclusief e-learning modules en terugkomdagen
  • DCM-cursussen voor Ondersteuning Thuis en Verstandelijke Beperking
  • Praktijkgericht onderwijs


Meer weten over DCM en onze opleidingen?

Vraag het Aukje Post van Menske