Nieuws

Zo blijft u op de hoogte
Wilt u onze activiteiten op de voet volgen? Over cursussen, de ontwikkelingen van DCM in Nederland, onderzoeken en resultaten, lezingen en symposia?

Nieuws en ontwikkelingen over dementie vindt u eveneens in onderstaande nieuwsberichten.

18 juli 2017
Congres Wel-Zijn in de Zorg voor mensen met Dementie op 9 oktober a.s.

De ondersteuning voor mensen met dementie vraagt een persoonlijke en belevingsgerichte aanpak. Het liefst wil je de zorg zo goed mogelijk afstemmen op de wensen en mogelijkheden van jouw cliënten. Speciale aandacht zou uit moeten gaan naar wat mensen met dementie nog wel kunnen en hoe zij verbonden kunnen blijven met zichzelf en hun sociale omgeving.

Beleef, ervaar en oefen hoe jij het verschil kunt maken in jouw werk op de Congresparade Wel-Zijn in de zorg voor mensen met dementie - 9 oktober 2017 in Ede. Op dit congres geeft DCM Nederland 2 keer een workshop van 40 minuten met als titel: Ik zie, ik zie...jou als mens. Wees Welkom!

Meer informatie: Programma en Video.

 

 

 

 

 

 


09 juni 2017
Inzet Persoonsgerichte zorg via Waardigheid & Trots

Staatssecretaris Van Rijn (ministerie van VWS) introduceerde twee jaar terug het plan ‘Waardigheid en trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’. Dit plan had tot doel om de kwaliteit van de verpleegzorg in Nederland te verbeteren. Vanaf 2016 is er structureel 200 miljoen geïnvesteerd in verpleeghuizen. Een aantal organisaties heeft deze gelden gebruikt voor de introductie van Persoonsgerichte Zorg en de kwaliteitsmethode DCM. Aukje Post, trainer bij DCM Nederland, is met haar nieuwe bedrijfje Menske actief bij de uitrol van Persoonsgerichte Zorg met bijbehorend trainingstraject binnen Nederland. Lees meer over de trajecten Persoonsgerichte Zorg in onze folder. 


09 juni 2017
Waardigheid en trots-congresdagen in Nieuwegein

Op maandag 3 en dinsdag 4 juli zijn alle betrokkenen bij de verpleeghuiszorg in Nederland van harte welkom op de Waardigheid en trots-congresdagen in het NBC te Nieuwegein. Op beide dagen gaat het om de vernieuwing en hoe wij de vernieuwing kunnen vasthouden.

DCM verzorgt een workshop onder het motto ‘geef mensen met dementie een stem’. Wees welkom! Raadpleeg het programma op de website voor de diverse workshops.


Lees meer nieuws!

Volg ons op twitter