aanmelden button
Actueel Nieuws knop
Wil jij thuiszorgmedewerkers en mantelzorgers helpen om hun zorg aan mensen met dementie te verbeteren? Na de basiscursus DCM – OT ben je in staat om in de thuissituatie van cliënten DCM-observaties uit te voeren, te verwerken en terug te koppelen.

De cursus in vogelvlucht
Deze intensieve cursus duurt vier dagen met een vijfde terugkomdag. Persoons-gericht werken, de DCM-observatiemethode en het proces van DCM staan centraal in deze cursus. Zo leer je met behulp van de theorie en praktische oefeningen het gedrag van mensen met dementie observeren en coderen. Ook kijk je naar de kwaliteit van interacties tussen cliënt en medewerker. De observaties en coderingen leer je toepassen in een proces van ondersteuning en ontwikkeling van thuiszorg-medewerkers en mantelzorgers. Je leert hoe je gegevens verwerkt en omzet naar een rapport en hoe je dit terugkoppelt naar thuiszorg en mantelzorgers. Tussen de driedaagse cursus en de terugkomdag ga je aan de slag met een praktijkopdracht.

Combinatie met e-learning
E-learning maakt onderdeel uit van deze cursus. In deze module leer je meer over het omgaan met mensen met dementie en onbegrepen gedrag. Voorafgaand aan de basiscursus volg je deel 1 van de e-learning. In de 8 weken tussenperiode tot aan de terugkomdag, volg je deel 2. Totale duur 5 uur.

Terugkomdag
Op de terugkomdag (acht weken na de vierdaagse basiscursus) behandelen we de praktijkopdracht. We bespreken jouw ervaringen met DCM. Ook hebben we aandacht voor de feedback en de actieplanning.

Examen
Je rondt de basiscursus af met een officieel examen. Wanneer je slaagt voor dit examen ontvang je het certificaat ‘Basisgebruiker DCM-OT’ van de Universiteit van Bradford.

Kosten
De basiscursus DCM-OT kost € 1.500 per persoon. Dit is inclusief cursusboeken, koffie, thee en lunch. Diners en overnachtingen zijn niet inbegrepen.
Cursusdata

De eerstvolgende basiscursus wordt in juni 2019 gehouden.
De cursusdata zijn: 11, 12 en 13 juni 2019 met een terugkomdag op 16 september 2019 en 5e een aanvullende cursusdag datum on overleg met de deelnemers.

Locatie:
Het Trimbos Instituut ( Da Costakade 45 Utrecht )

De inschrijftermijn sluit op 1 mei 2019.

De daaropvolgende DCM basiscursus wordt in november 2019 gehouden.
De cursusdata zijn 18,19,20 november en een terugkomdag op 22 januari 2020. Een 5e aanvullende cursusdag datum in overleg met de deelnemers.


Extra informatie
In de onderstaande PDF’s vind je meer informatie over deze cursus. Heb je vragen? Mail of bel ons gerust.

- PDF e-learning

Aan de slag met DCM?

Schrijf je nu in voor de Basiscursus DCM Ondersteuning Thuis


Aanmeldformulier cursussen

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer