aanmelden button
Actueel Nieuws knop
Ook wanneer je zorg verleent aan mensen met een verstandelijke beperking (met of zonder dementie) is Dementia Care Mapping een uitstekende methode om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Na de basiscursus DCM – VG ben je in staat om DCM-observaties uit te voeren, te verwerken en terug te koppelen.

De cursus in vogelvlucht
De basiscursus DCM VG bestaat uit drie cursusdagen, en een terugkomdag.  Je volgt de cursus met deelnemers uit de (ouderen)zorg. In eerste drie cursusdagen staan persoonsgerichte zorg en de DCM-methode met observeren & coderen centraal. Naar wens kun je in een extra dag leren om een cliënt ook individueel op de eigen kamer of appartement in aanwezigheid van een zorgmedewerker te observeren. Je werkt daarnaast met andere coderingen én een aangepaste DCM-cyclus. Uiteraard leer je in deze cursus hoe je observaties en coderingen toepast in een proces van ondersteuning en ontwikkeling van zorgmedewerkers. Je leert hoe je de verkregen gegevens verwerkt tot een rapport en hoe je dit terugkoppelt aan zorgprofessionals. Ook krijg je een praktijkopdracht mee.

Combinatie met e-learning
E-learning maakt onderdeel uit van deze cursus. Deze e-module gaat over omgaan met mensen met dementie en met onbegrepen gedrag. Voorafgaand aan de basiscursus volg je deel 1 van de e-learning. In de 4 weken tussenperiode tot aan de terugkomdag, volg je deel 2 van deze e-learning cursus. Totale duur bedraagt 5 uur.

Cursusdata
Eerst volgende basiscursus is op 21, 22 en 23 november 2023 ,met een terugkomdag op 9 januari 2024

De inschrijfdatum sluit op 1 oktober 2023

Locatie basiscursus
Van der Valk AlmereKosten:
De kosten voor de vierdaagse basiscursus bedragen: € 1.350,- per persoon. Dit is inclusief Excelprogramma (1 licentie per organisatie), cursusboeken en overig cursusmateriaal, koffie, thee en lunch. Diner en overnachting zijn niet inbegrepen.
Ook een incompany-cursus behoort tot de mogelijkheden.

Extra informatie
In de onderstaande PDF’s vind je meer informatie over deze cursus. Heb je vragen? Mail of bel ons gerust.


Aan de slag met DCM voor mensen met een verstandelijke beperking?

Schrijf je nu in voor de Basiscursus DCM VG


Aanmeldformulier cursussen

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer